Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Zuigelingensterfte baart medici zorgen in Suriname

11/02/2013

PARAMARIBO – Jaarlijks sterven in Suriname ongeveer 25 op de duizend baby’s rondom de geboorte. De cijfers zijn afkomstig uit een onderzoek waaraan alle ziekenhuizen, de Regionale Gezondheidsdienst en de Medische Zending meewerken. Meer bekend als het Prospectief Onderzoek naar de Perinatale en Zuigelingensterfte in Suriname (POPZiS).

Naar aanleiding van de resultaten hebben experts zich gebogen over de problematiek. Besloten is preventieve plannen te ontwikkelen en uit te voeren om het ziekte- en sterftecijfer rond de geboorte de kop in te drukken. Zaterdag zal een conferentie hierover worden georganiseerd door het St. Vincentius Ziekenhuis en de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO).

Tijdens deze conferentie zullen presentaties worden gehouden door Surinaamse en Nederlandse specialisten. Er zal een werkgroep worden geïnstalleerd die beleid zal uitstippelen met betrekking tot het minimaliseren van kindersterfte. De conferentie is bestemd voor gynaecologen, kinderartsen, verloskundigen, huisartsen en directeuren van de gezondheidsinstellingen waar het POPZiS onderzoek plaatsvindt.

Share this page:
« Back
Back to Top