Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Zittend werk verhoogt gezondheidsrisico’s

28/02/2017

Zittend werk verrichten kan zeer gevaarlijk zijn voor de gezondheid, zelfs wanneer er regelmatig lichaamsbeweging plaatsvindt. Dat blijkt uit een recent onderzoek naar Repetitive Strain Injury (RSI). Jaarlijks staat de laatste dag van februari in het teken van RSI om bewustwording te creëren.

RSI, ook wel bekend als werkgerelateerde aandoeningen van het bewegingsapparaat, is een overkoepelende term voor een aantal overbelastingsletsels die van invloed zijn op spieren, pezen en zenuwen van de nek, boven-en onderrug, borst, schouders, armen en handen.

Ook in Suriname komen deze aandoeningen voor, stelt acupuncturist Dinish Charoe. Volgens Charoe zijn er internationaal inmiddels vele modellen ontwikkeld voor een verantwoord computergebruik om de klachten te voorkomen en te verminderen.

Uit meer dan veertig onderzoeken blijkt dat de associatie tussen sedentaire activiteiten – zoals zittend werk verrichten – en nadelige gezondheidseffecten ongeveer vijftien procent is. De negatieve gezondheidseffecten omvatten zowel de totale sterfte, optreden van hartziekte, overlijden als gevolg van ischemische hartziekte, ontstaan ​​van kanker en overlijden aan kanker.

Vrouwen lopen vaker risico dan mannen om een nieuw werkgerelateerde RSI te ontwikkelen. Banen waarin veelal vrouwen werkzaam zijn, zoals in micro-assemblage en kantoorwerk, worden bestempeld als banen met een hoog risico.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top