Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Ziekenhuispersoneel krijgt salaris deze week

02/03/2017

PARAMARIBO – Ziekenhuispersoneel dat tot woensdag in de vroege middag nog geen salaris had ontvangen, zou dit mogelijk later woensdagmiddag of donderdag alsnog krijgen. De vertraging zou komen doordat februari een korte maand is. De overmakingsprocedure neemt enkele dagen in beslag, en daarom zou het personeel van onder meer ’s Lands Hospitaal nog niet hebben ontvangen.

De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) die de ziekeninstellingen maandelijks een voorschot geeft op basis van een afspraak van ruim een jaar terug, stort normaliter op de 28ste van de maand, legt directeur Ricky Kromodihardjo uit. Hij wijst erop dat het geld naar de huisbanken van de ziekeninstellingen gaat die op hun beurt op de rekening van hun personeel moeten overmaken. Personeel dat zijn rekening niet bij de huisbank van de werkgever heeft, ontvangt het loon iets later. Kromodihardjo zegt dat het SZF het voorschot in elk geval al heeft overgemaakt.

De afspraak van de ziekenhuizen en het SZF houdt in dat de stichting elke maand, vooruitlopend op de indiening van hun declaraties, een voorschot geeft. Hierdoor kan het personeel op tijd worden uitbetaald. Tot nog toe is het SZF er elke maand in geslaagd om zich aan de afspraak te houden.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top