Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Zeven wijzigingen in Surinaams kabinet

30/01/2017

PARAMARIBO – President Desi Bouterse is zo goed als klaar met de wijziging van zijn kabinet. Er worden zeven wijzigingen aangebracht in het regeerteam. Minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken die zelf reeds geruime tijd weg wilde, wordt vervangen door voormalig Caricom-jeugdambassadeur Yldiz Pollack-Beighle die nu werkzaam is op het Caricom secretariaat in Guyana als assistent-programma manager voor Jeugdontwikkeling.

Ferdinand Welzijn, de voormalig voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) komt op Handel en Industrie in de plaats van Sieglien Burleson. Op Openbare Werken wordt Siegfried Wolff vervangen door Jerry Miranda. Roline Samsoedin komt op Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer te zitten op de stoel van Steven Relyveld. Christine Polak wordt de nieuwe minister van Sociale Zaken en Joan Dogojo die tot dit moment daar de scepter zwaait, schuift door naar Sport en Jeugdzaken waar Faizel Abdoelghafoer moet wijken. De namen worden desgevraagd bevestigd door Eugene van der San, directeur van het Kabinet van de President.

Waar hij niet over wilde praten is het lot van Andy Rusland, de minister van Transport, Communicatie en Toerisme. Vernomen wordt dat hij moet wijken omdat het ministerie van TCT zal ophouden te bestaan. Naar verluidt zullen de meeste departementsonderdelen worden ondergebracht bij het ministerie van Handel en Industrie. Er is ook sprake van dat Arbeidsminister Soewarto Moestadja van ministerie zal verwisselen met Mike Noersaliem van Binnenlandse Zaken. Echter is daarover het laatste woord nog niet gezegd. Er worden voorbereidingen getroffen om het nieuwe kabinet woensdag te presenteren.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top