Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

‘We worden aan het lijntje gehouden’

23/05/2017

PARAMARIBO – De betaling aan de ongeveer zeventienhonderd personen die actief waren voor en rond de jeugdparlementverkiezing van februari heeft nog steeds niet plaatsgevonden. De Surinaamse Postspaarbank had in april de veldwerkers gebeld om hen te vragen een bankrekeningnummer door te geven. Ook is hen toen gezegd dat ze spoedig betaald zouden worden.

“We dachten niet dat we het geld binnen een paar dagen zouden krijgen, maar na een week kon dat wel. Nu blijkt dat we gewoon aan het lijntje worden gehouden”, zegt een betrokkene. Een bankmedewerker bevestigt dat er inderdaad aan de mensen is gezegd dat ze spoedig zouden worden uitbetaald. “We dachten dat de bank en het ministerie van Sport- en Jeugdzaken overeenstemming zouden bereiken, maar ze zijn nog in onderhandeling.” Waarover weet hij niet. De bank is nog steeds bezig gegevens van de mensen op te nemen om te zijner tijd het geld over te maken.

Minister Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken wenst hierover geen telefonisch interview, maar wil op een later stadium in een gesprek wel over de zaak praten. Een bron zegt dat het goed zou zijn als het ministerie een indicatie kan geven, wanneer de mensen worden uitbetaald. Hierdoor hoeven ze niet langer in het duister te tasten. “Maar zelfs een indicatie kunnen ze niet geven of open kaart spelen over de reden van het uitblijven van de betaling.” Betrokkene en veldwerkers worden regelmatig gebeld door stembureaupersoneel om te informeren naar de betaling. De veldwerkers waren onder andere belast met het aantrekken van personeel voor de bijna 350 stembureaus.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top