Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

‘Wie bang is bij antiregeringsprotest krijgt masker’

16/05/2017

PARAMARIBO – Personen die willen deelnemen aan de protestmanifestatie van de oppositie maar bang zijn voor rancune of intimidatie van regeringsautoriteiten, kunnen van Pertjajah Luhur een masker krijgen om hun identiteit te beschermen. “Ook NDP’ers die het niet eens zijn met het huidige beleid maar anoniem willen blijven zijn welkom”, zegt PL-leider Paul Somohardjo. De partij gaat momenteel na wat het zal kosten om een groot aantal carnavalsmaskers zoals “ die van Sneeuwwitje en andere stripfiguren” aan te schaffen.

Somohardjo zegt dat zijn partij, Abop, VHP en NPS liever de manifestatie op neutraal terrein hadden gehouden. Maar omdat andere locaties niet beschikbaar waren is er gekozen voor Grun Dyari, het partijcentrum van de NPS. Nadat eerst het Onafhankelijkheidsplein, gevolgd door het Kerkplein niet werden toegewezen door de autoriteiten, golden Flamboyant Park als het parkeerterrein bij TBL Cinemas als optie. Deze twee locaties waren echter niet beschikbaar op 20 mei, de partijen hebben daarom besloten naar Grun Dyari uit te wijken.

Voor een vergadering in een partijcentrum is er geen vergunning nodig en er is voor het NPS-centrum gekozen vanwege de centrale ligging. “Het is een volksmanifestatie, geen manifestatie van de NPS, PL, VHP of Abop. We hebben geen vergunning nodig en de politie hoeft alleen te begeleiden en ervoor te zorgen dat zaken ordelijk verlopen”, aldus Somohardjo. “Niets gaat ons tegenhouden. Het protest gaat door: vergunning of niet.” Intussen hebben de partijen een verklaring uitgegeven om de gewijzigde locatie bekend te maken. Ze zeggen af te zien van het protest op een openbare plek vanwege “intimidatie van de overheid, veiligheid van participanten en inzichten van maatschappelijke groepen”.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top