Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Wet naturalisatie Suriname in ‘recordtijd’ afgehandeld

DE WARE TIJD:

14/03/2012

Paramaribo – “Dit is een record”, merkte de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) Jennifer Geerlings-Simons op, nadat het parlement gisteren erin slaagde om achterstallige naturalisatiewetten binnen iets meer dat twee uren af te handelen. Suriname is vanaf gisteren 203 burgers rijker, nadat het parlement de naturalisatiewet om deze kandidaten, voornamelijk Guyanezen en Chinezen, het burgerschap te verschaffen.

Daarnaast heeft het college gezorgd voor een praktische oplossing van het belangrijkste probleem en foutieve persoonsgegevens dat maakte dat deze groep sedert 2009 in de wachtkamer was beland. Er is namelijk een voorziening in de wet opgenomen dat als namen of geboortedata van kandidaten verkeerd staan vermeld in de wet, dat er niet langer gewacht hoeft te worden op behandeling in het parlement. Kandidaten kunnen bij de ministers van Justitie en Politie of Binnenlandse Zaken terecht om de correcties te plegen zowel vóór als na goedkeuring van de wet in het parlement.

Share this page:
« Back
Back to Top