Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Wet minimumloon kan niet ingevoerd volgens Surinaams bedrijfsleven

01/02/2013

PARAMARIBO – De wet minimumloon kan niet ingevoerd worden op basis van het voorstel dat er nu ligt. De conceptwet zou inhoudelijk niet goed zijn, maar ook de invloed van de politiek te groot. Deze kritiek was woensdagavond te horen tijdens een informatieavond voor leden van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (Asfa) en de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Dat zegt Asfa-voorzitter Rahid Doekhie tegenover dWT Online.

Het invoeren van de minimumloon is gewenst, maar Suriname is er volgens het bedrijfsleven nog niet klaar voor. “Dat er al langer dan tien jaar over wordt gesproken, wil niet zeggen dat we er snel doorheen moeten. De invoering mag geen negatieve invloed hebben op onze economie. Als bedrijfsleven hebben we behoefte aan arbeidsstabiliteit”, zo verwoordt Doekhi de mening van de leden van de organisaties.

De wet minimumloon heeft als doel om de mensen met een laag inkomen tegemoet te komen, opdat ze niet in de armoede vervallen. Asfa en KKF komen vrijdag bij elkaar om gezamenlijk een standpunt over de conceptwet vast te stellen.

Share this page:
« Back
Back to Top