Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Wet bestrijding huiselijk geweld werkt in Suriname

14/02/2013

PARAMARIBO – Hoewel velen denken dat deze wet verwordt tot een dode letter, blijkt de wet ‘Bestrijding Huiselijk Geweld’ springlevend te zijn. De politie van bureau Uitvlugt heeft een man aangehouden en in verzekering gesteld op grond van artikel 23 van de Wet Bestrijding Huiselijk Geweld.

De politie bericht dat de rechter op grond van deze wet een beschermingsbevel tegen de man van kracht heeft doen gaan, waarbij hij het verbod kreeg om contact te maken met zijn ex-vrouw.

De man belde namelijk constant naar zijn ex-vrouw. Hij legde het verbod naast zich neer en belde toch. De dader is toen aangehouden en door de politie in verzekering gesteld.

Dinsdag is de man voorgeleid op het parket van de procureur-generaal en zijn inverzekeringstelling is met 30 dagen verlengd.

Share this page:
« Back
Back to Top