Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Werkloosheidscijfer gedaald in Suriname

DE WARE TIJD:

07/12/2012

PARAMARIBO – Het werkloosheidscijfer is in 2010 verbeterd. Ook onder jongeren. Zo blijkt uit officiële cijfers van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS). Arbeidminister Michael Miskin deelde dit dinsdag mee aan het parlement tijdens de voortzetting van de begrotings- behandeling 2013.

Miskin: “In de grootste twee districten, Paramaribo en Wanica, waarvan cijfers beschikbaar zijn, bedroeg de werkloosheid in 2010 8 procent, een daling van 1 procentpunt ten opzichte van 2009. Volgens het Algemeen Bureau voor de Statistiek vertoont de Arbeidsmarkt reeds geruime tijd een trend van groei van het aantal arbeidsplaatsen.” In 2010 zijn er volgens statistieken van het ABS 3.322 arbeidsplaatsen ge-creëerd. “De verwachting is dat gedurende de regeerperiode Bouterse-Ameerali de groeitrend van het aantal arbeidsplaatsen gecontinueerd zal worden, mede vanwege de vele grote investeringsprojecten, waarvan enkele reeds gestart zijn”, vervolgde de bewindsman. Over de werkloosheid onder hoog opgeleiden kon de bewindsman geen concrete uitspraken doen. In het parlement was onder andere gesteld dat er een overschot is aan juristen en economen. ATM die ook bemiddelt voor burgers die bij het ministerie aankloppen op zoek naar een geschikte baan, heeft het afgelopen anderhalf jaar slechts twee economen en een jurist geregistreerd als werkzoekende, zegt minister Miskin. Hij legde verder uit bij een succesvolle match tussen een werkzoekende en een bedrijf het ministerie op gezette tijden nagaat in hoeverre de betrokkene bij dat bedrijf blijft werken.-.

Share this page:
« Back
Back to Top