Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Weerbaarheidstraining moet integriteit Korps Politie Suriname opvijzelen

26/02/2013

PARAMARIBO – Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft een gisteren een training ‘Professionele weerbaarheid’ afgesloten. Deze training is onderdeel van het beleid van de korpsleiding om de integriteit van politieagenten te verhogen. De deelnemers namen na afloop een certificaat van deelname in ontvangst.

De tweedaagse training is verzorgd door Pengel & Pengel Consultancy. Hieraan namen ruim vijfentwintig politieagenten van verschillende afdelingen en rangen deel. Dit is de eerste groep die getraind is. Vervolgens wordt er geëvalueerd, daarna wordt besloten hoe de volgende sessies eruit zullen zien. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie geeft aan dat er voor de pilot “dwars door het hele korps” politiepersoneel is aangewezen om deel te nemen aan de training. De korpschef vertrouwt erop dat de training effect zal hebben.

Bij een eendaagse discussiedag over de integriteit van KPS-leden vorig jaar is naar voren gekomen dat er meer gedaan moet worden aan de weerbaarheid van de korpsleden. “Dat men beter in staat is weerstand te bieden aan de werkdruk, zowel de fysieke druk als de mentale en moreel ethische zaken die zij in hun werkkring tegenkomen”, zegt Tjin Liep Shie.

De participanten zijn tevreden over de training. Er is al gevraagd of er een follow-up komt. Iedereen komt aan de beurt, belooft de politiebaas. Ook de korpsleiding en andere leidinggevenden zullen de training volgen.-.

Share this page:
« Back
Back to Top