Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Wanica officieel opgedeeld in twee bestuursressorten

28/02/2017

PARAMARIBO – Door een onlangs afgekondigd staatsbesluit is Wanica nu opgedeeld in twee bestuursressorten, net als Paramaribo. De opsplitsing heeft hierdoor een wettelijke basis en het functioneren van de twee districtscommissarissen rechtskracht.

“Door de verdeling is het besturen efficiënter en past in het decentralisatieproces”, zegt districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica-Zuidoost tegen de Ware Tijd. “Hierdoor wordt de afstand van de overheid tot de burgers kleiner”, voegt ze eraan toe. De districtscommissaris had ongeveer een maand het beheer over Wanica, maar door de afkondiging van het staatsbesluit moest ze Wanica-Noordwest overdragen. Dat ressort wordt nu geleid door Sarwankoemar Ramai.

“Het voelt goed aan om aan de slag te gaan en ik ga de uitdaging aan. Ik ben geboren en getogen in Wanica en wil het district tot grotere hoogten brengen”, zegt Ramai tegen de krant. Hij wil onder andere het ondernemerschap stimuleren en zal het beleid van Samsoedien voortzetten. Ramai heeft zijn rechtenstudie in 2006 afgerond aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Wanica is vanwege de uitgestrektheid ervan en de toename van het aantal inwoners opgedeeld in twee bestuursgebieden. De ressorten Kwatta, Saramaccapolder en Koewarasan vallen nu onder beheer van Wanica-Noordwest, terwijl Lelydorp, Houttuin, Domburg en de Nieuwe grond behoren tot Wanica-Zuidoost.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top