Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Waarnemend hoofd LBD geschorst

17 januari 2017

Willemstad – Farley Girigori, het waarnemend hoofd van de Landelijke Beveiligingsdienst (LBD), is opzijgezet.
Dat melden welingelichte bronnen tegenover deze krant.

De reden voor de schorsing is de chaotische Statenvergadering van 4 januari, waarbij het lang duurde voordat agenten van de LBD aanwezig waren en het vervolgens ook lang duurde voordat de agenten actie ondernamen.

Girigori is sinds twee jaar het waarnemend hoofd van de LBD, sinds Rigo Thodé met pensioen is gegaan. Thodé was zelf ook aanwezig bij de Statenvergadering van 4 januari, maar zat in het publiek. Hij weigerde in eerste instantie de zaal te verlaten, zelfs nadat de toenmalige Statenvoorzitter Humphrey Davelaar (PNP) het bevel hiervoor gaf.

Korpschef Mauricio Sambo en Justitieminister Ornelio ‘Kid’ Martina (PNP) waren gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Volgens informatie waar deze krant over beschikt, worden de taken van de LBD (veiligheid van de ministers, orde en veiligheid bij de Staten, het Gerecht en Fort Amsterdam) nu tijdelijk waargenomen door dhr. Valies van het Korps Politie Curaçao.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top