Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

VSB stelt ondernemersprijs in

10/02/2017

PARAMARIBO – De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) ontplooit ook dit jaar enkele activiteiten ter bevordering van ondernemerschap en neemt deel aan internationale activiteiten die daarmee verband houden. Een belangrijke activiteit ter promotie van ondernemerschap onder jongeren is de uitreiking van een Best Young Entrepreneur Award, zegt VSB-directeur Steven MacAndrew.

Er zal ook een startersdag worden gehouden. De VSB zal zowel nationaal als internationaal actief bijdragen aan oplos- singen voor actuele vraagstukken. “Als werkgeversorganisatie hebben wij bepaalde verantwoordelijkheden. “Wij hebben een aantal zaken kunnen bereiken, onder andere in samenwerking met de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO).” Deze zaken zijn gerealiseerd in het kader van de ‘enabling environment voor sustainable enterprises (EESE)’, hetgeen een component is van hetEerste Decent Work Programmavan Suriname. De VSB draagt verantwoordelijkheid voor dit component.

Eind vorig jaar en begin dit jaar heeftde ILO een studie laten maken naar het coöperatieven in Suriname, dat was opgenomen in het EESE-programma van de VSB. Hij verwacht, dat binnenkort de resultaten van dit onderzoek bekend worden gemaakt.

Ook het Polytechnic College (PTC) heeft afgelopen week kunnen profiteren van assistentie van de organisatie bij de ontwikkeling en/of aanpassing van relevante curricula. Hierdoor kunnen alle richtingen van dit enige hoger technisch beroepsgericht instituut in het land competentiegericht onderwijs verzorgen. MacAndrew zegt dat de VSB ook deze assistentie bewust had opgenomen in haar EESE- programma en de ILO concreet had benaderd om het PTC te ondersteunen, gelet op het belang van dit instituuut voor het opleiden en trainen van kader.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top