Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

VS houdt drugssmokkelroute Suriname in de gaten

03/03/2017

PARAMARIBO – Voor de kust van Suriname ligt een bekende drugssmokkelzone die door de Verenigde Staten van Amerika (VS) in de gaten wordt gehouden. Regelmatig wordt daar met opsporingsdiensten van omliggende landen gepatrouilleerd in een poging smokkelaars aan te houden.

In het gebied wordt veelal gebruikgemaakt van vissersboten om grote hoeveelheden illegale verdovende middelen te transporteren, zegt een functionaris van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst, DEA, in de aanklacht tegen vier Guyanezen die recentelijk zijn aangehouden. Het viertal is woensdag in St. Croix, Amerikaanse Maagdeneilanden, aangeklaagd wegens grootschalige drugssmokkel, blijkt uit de tenlastelegging waar de Ware Tijd de hand op heeft weten te leggen.

De verdachten zijn maandag in verzekering gesteld nadat ze op 16 februari aan boord van de vissersboot Lady Michelle voor de Surinaamse kust waren aangehouden door de Trinidadiaanse en Amerikaanse kustwacht. De arrestatie vond plaats in internationale wateren, zeventig zeemijl ten noorden van Paramaribo. Uit de aanklacht blijkt dat Mohamed Nazim Hoseain (64), Richard La Cruz (49), Neville Jeffrey (68) en Mark Anthony Williams (30) worden verdacht van “samenspanning bij het in bezit hebben van meer dan vijf kilo cocaïne met de bedoeling deze te distribueren”. Na weging bleek in totaal 4100 kilo cocaïne te zijn onderschept.

In de tenlastelegging, opgesteld door Jeremy Latchman, speciaal agent bij de DEA, staat dat de drugs op de Maagdeneilanden een straatwaarde hebben van ongeveer 71.8 miljoen US dollar, ongeveer 17.500 US dollar per kilo. Volgens mediaberichten zou het spul in de Verenigde Staten ongeveer 125 miljoen US dollar hebben opgebracht.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top