Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Vrouw bindt zich uit protest vast aan Zorgverzekeringskantoor Bonaire

18-04-2013

CURAÇAO – Een ontevreden klant van het Zorgverzekeringskantoor (ZVK) heeft zich uit protest vastgeboden aan het kantoor van de Belastingdienst CN, de tijdelijke locatie van het ZVK. De vrouw is boos omdat zij van haar huisarts te horen heeft gekregen dat een toestemmingsaanvraag zou zijn afgewezen.

Versgeperst.com ZVK Versgeperst protest NIEUWS Curaçao caribisch Bonaire  Protest1Het ZVK geeft toe een fout te hebben gemaakt door de huisarts al te informeren dat de toestemming zou zijn afgewezen, terwijl er nog geen formeel besluit was. Dat houdt dus in dat de aanvraag nog niet is afgerond en het besluit nog moet worden genomenn.

Dialoog
De verzekeraar heeft geprobeerd een gesprek onder vier ogen met de vrouw aan te gaan, maar dit heeft zij geweigerd. Een medewerker is vervolgens buiten een gesprek aangegaan met de cliënt. Hieruit is gebleken dat het niet alleen gaat om een eventuele afwijzing van de aanvraag, maar om gelijke rechten voor de burgers van Bonaire.

Gelijke rechten
Een vertegenwoordiger van het Bureau van de Rijksvertegenwoordiger heeft met de vrouw gesproken. In dat gesprek is duidelijk geworden dat de vrouw blijft zitten waar ze zit, totdat zij een brief krijgt van de Rijksvertegenwoordiger of gezaghebber. De demonstrant wil dat één van de twee in een brief verklaart dat er alles aan wordt gedaan om de burgers van Caribisch Nederland gelijke rechten te geven net als Europese Nederlanders.

19 APRIL 2013

AD 19.04.13BON1

Share this page:
« Back
Back to Top