Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Vraag naar mantelzorg enorm groot in Surinaams district Nickerie

12/11/2013

Nieuw – Nickerie – In Nickerie is er een zeer grote behoefte aan mantelzorg. Dat blijkt uit het onderzoek in het district, ingesteld door de WiNgroep in samenwerking met Stichting Sari. Deze zorg wordt veelal verricht door mensen die hun familie bijstand verlenen. “Het zijn bijna allemaal vrouwen die hulp verlenen aan een familielid of buurvrouw en het gaat om een zeer zwaar ondergewaardeerde hulp”, zei Antoine Elias, voorzitter van de Wingroep, gisteren bij de ingebruikname van acht appartementen op het complex van het Cultureel Centrum Nickerie (CCN).

Volgens Elias wil zijn organisatie de mantelzorgers helpen met trainingen, zodat ze de juiste hulpmiddelen hebben. “We willen ze ook voor een tijdje ontlasten van die zorg, vandaar dat wij twee van de appartementen beschikbaar stellen waar senioren voor kortere tijd kunnen verblijven en de zorg genieten die ze nodig hebben.”

Café

Elias wil nog twee van de appartementen bestemmen voor Nickerianen die in het buitenland wonen en een korte tijd in hun district willen doorbrengen, terwijl de andere vier bestemd zijn voor permanente bewoning. De WiNgroep heeft ook het eet- en sportcafé ‘Onderweg naar WiN’ in gebruik genomen. Het ligt in de bedoeling dat de senioren van niet alleen het complex, maar ook die van de buurt bij elkaar kunnen komen in het activiteitencentrum. De organisatie wil het voortouw nemen om gezamenlijk met de andere drie bejaardentehuizen de zorg aan de senioren van Nickerie gestalte te geven. De faciliteiten op het CCN-complex zijn opgezet met behulp van de Nederlandse counterpart ‘het Maagdenhuis’ uit Amsterdam. Het Maagdenhuis heeft de afgelopen jaren diverse projecten gefinancierd, zoals de renovatie van één van de vleugels van het kantoor, een onderzoek onder mantelzorgers en de schenking van vijftig fietsen voor de organisatie in Nickerie. Elias sprak ook zijn dank uit aan Staatsolie Foundation voor de inrichting van de appartementen en de totale infrastructuur van het complex.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top