Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Voorstel wijziging Surinaamse Grondwet nog niet af

DE WARE TIJD:

04/01/2013

PARAMARIBO – Het voorstel voor de wijziging van de Grondwet is nog niet af. De commissie die hiervoor is ingesteld op 28 juni 2011, moest binnen anderhalf jaar tot een voorstel komen voor de president en de regering. Die termijn liep eind december vorig jaar af.

Hoewel de tijdslimiet uitdrukkelijk wordt genoemd op de website van de overheid, zegt de voorzitter van de commissie, Samuel Polanen, dat er geen termijn is verbonden aan de samenstelling van het voorstel.

Het voorstel moet aangeven of de Grondwet wel of niet aangepast moet worden, en hoe die eventuele aanpassing eruit zou moeten zien.

Polanen wilde geen uitspraak doen over het wel of niet veranderen van de grondwet, of over in welke fase de commissie zich bevindt. Er moet eerst aan de president gerapporteerd worden. Op de vraag wanneer het voorstel aan de regering gegeven zal worden, zei Polanen: ‘in due time’, ofwel ‘wanneer de tijd rijp is’.

Share this page:
« Back
Back to Top