Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Voorstel bevriezing salarissen Curaçaose Statenleden

ZATERDAG, 18 JANUARI 2014

WILLEMSTAD — Op dit moment wordt er binnen de coalitie van de partijen PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran gesproken over een voorstel om de salarissen van Statenleden tijdelijk te bevriezen. Dit naar het voorbeeld van de Raad van Ministers eind vorig jaar. Dit bevestigt Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais).

Franco verwacht dat binnenkort een voorstel, gelijk aan dat wat vorig jaar december door de ministerraad werd aangenomen, in de coalitie zal worden behandeld. “Dit vloeit allemaal voort uit de motie die vorig jaar door de Staten werd aangenomen om ook ministers en Statenleden onder de Basisverzekering Ziektekosten (BVZ) te laten vallen. Wij als gezagdragers moeten ook een gebaar maken. Onlangs besloot de Raad van Ministers om onder meer voor de komende twee jaar haar indexering te bevriezen. En nadat dat was geaccordeerd in de Staten was de vraag van de ministerraad wat de Staten op hun beurt zouden gaan doen.” Maar de Staten zijn een autonoom orgaan, benadrukte de Statenvoorzitter vanochtend.

Volgens Franco bestaat er binnen de vier coalitiefracties overeenstemming dat er vanuit de Staten ook een gebaar moet komen. “Deze fracties zijn ook in de ministerraad vertegenwoordigd. Ik verwacht dat er in de eerstvolgende coalitiebespreking een voorstel aan bod zal komen. Dan zullen afspraken worden gemaakt hoe het voorstel vorm moet krijgen en hoe het zal worden ingediend. Als het hierna bij de Staten komt, zal het voorstel worden geagendeerd om zo in een openbare vergadering behandeld te worden.”

De Statenvoorzitter benadrukt dat, als het voorstel eenmaal door het parlement wordt goedgekeurd, het voor alle Statenleden zal gelden. Individuele leden kunnen er niet voor opteren om hun arbeidsvoorwaarden niet te laten bevriezen, geeft Franco aan.

Het besluit van de Raad van Ministers van eind vorig jaar hield in dat met ingang van 1 januari 2014 de salarissen voor een periode van twee jaar niet geïndexeerd zullen worden en dat voor eenzelfde periode het vakantiegeld bevroren zal worden.

< Vorige Volgende >

Bron: Amigoe, Curacao

 

Share this page:
« Back
Back to Top