Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

‘Voorkeur krappe steun in Staten’

30 januari 2017

Willemstad – De voorkeur gaat uit naar een krappe meerderheid van 11 in het parlement, waarbij het bekend is wat de partners aan elkaar hebben, in plaats van een bredere steun van 12 met de nodige problemen, aldus politiek leider Jaime Córdoba van regeringspartij Pueblo Soberano (PS).

De politiek leider, en tevens minister van Sociale Ontwikkeling Arbeid en Welzijn (SOAW), zei desgevraagd niet te weten wat de vorderingen zijn van de onderhandelingen tussen MAN en Un Kòrsou Hustu van Omayra Leeflang, om het kabinet-Koeiman uit te breiden met een ministerspost voor Leeflang.

Córdoba verklaarde ook niet te weten hoe de onderhandelingen verlopen. ,,Ik weet daar niets van. De bal ligt nu bij MAN, voor vragen over de onderhandelingen verwijs ik naar minister Kenneth Gijsbertha van Financiën, die namens de partij de gesprekken met Leeflang voert”, aldus de politiek leider.

Gijsbertha verklaarde desgevraagd aan deze krant dat de aandachtspunten die Leeflang naar voren bracht voor deelname aan de regering, naar de politiek leiders zijn verstuurd. De politiek leider annex premier zou de zaak verder bespreken met de coalitieleiders. Koeiman was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens Córdoba zijn er meer bewindslieden die vinden dat een meerderheid van 11 voldoet. Maar zij laten zich daar niet openlijk over uit, aldus de politiek leider van PS. ,,Wij hebben de ervaring met het vorige kabinet dat het mogelijk is om met een steun van 11 Statenleden te regeren. Het is een kwestie van een goede afstemming tussen de coalitiegenoten en hun fracties. Met een basis van 12 Statenleden haal je nu meer problemen in huis dan dat er voordelen aan zitten.”

De SOAW-minister zei ook dat hij in een brief aan premier Koeiman zijn punten naar voren heeft gebracht over de deelname van Leeflang aan het kabinet. Nadat het bekend werd dat MAN Leeflang benaderde, heeft Córdoba zijn voorwaarden daarvoor vaak in de media naar voren gebracht. Leeflang moet als beoogd minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur onder andere niet tornen aan het vrije onderwijs, de rol van het Papiaments in het onderwijs en het studeren in de eigen regio.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top