Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Vooral kleine autodealers rommelen met belasting in Suriname

03/05/2013

PARAMARIBO – Een kleine autodealer die belastingfraude pleegde, is onlangs door de rechter veroordeeld. “Dit is een duidelijk signaal naar onderfactureerders dat wij menens zijn”, zegt Aanand Ramdjielal, hoofd van het tussentijdse managementteam bij de Douanedienst.

De regering heeft begin dit jaar drastisch ingegrepen bij het korps dat de financiële wacht houdt bij de Nieuwe Haven, luchthavens en grensdistricten. Toppers zijn uit hun functie gezet en er zijn forse investeringen beloofd. De bedoeling is om een einde te maken aan de tegenvallende inkomsten van de Staat.

Het team van Ramdjielal kondigde bij zijn installatie op 27 maart een ingrijpende actie aan om met terugwerkende kracht alle importen van de afgelopen vijf jaar te onderzoeken. Na nog geen twee maanden is een bepaalde trend te constateren: “Het zijn niet de grote bonafide bedrijven die in de fout gaan. Kleine autodealers die maar tien tot vijftien auto’s laten halen en geen vaste kosten hebben zijn juist geneigd te rommelen”, onthult Ramdjielal.

Share this page:
« Back
Back to Top