Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Volkstelling laat 8 procent groei zien in Suriname

25/01/2013

PARAMARIBO – De voorlopige cijfers van de volkstelling van vorig jaar laten zien dat per augustus 2012 de totale bevolking uit 534.189 personen bestaat. Dat is een groei van 8,4 procent ten opzichte van de laatste volkstelling van 2004.

Vrijdagmorgen presenteerde Iwan Sno, directeur van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS), de voorlopige resultaten van de achtste volkstelling van Suriname die in 2012 werd gehouden. De totale getelde ‘de jure’ bevolking, de bevolking die werkelijk in Suriname leeft, bestaat uit 265.900 mannen en 268.280 vrouwen.

Sno gaf aan dat de groei vooral zit in Wanica, maar ook in Commewijne en Para. Aan de hand van de nu bekende gegevens kunnen nog geen conclusies getrokken worden, maar ze geven al wel een goed beeld van de algehele situatie, aldus Sno.

De definitieve gegevens zullen op zijn vroegst per augustus dit jaar afgerond zijn. “Hiervoor zal flink aan de weg getimmerd moeten worden”, voorspelt Sno.

Share this page:
« Back
Back to Top