Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Vier doden bij schietpartij op Curaçao

19 maart 2017

Bij een schietpartij op Curaçao zijn zaterdagavond vier mensen om het leven gekomen. Het incident gebeurde in Berg Altena in Willemstad, een arbeiderswijk vlak bij het toeristische centrum.

De schutter opende het vuur vanuit een rijdende auto. Een van de slachtoffers overleed ter plekke. De andere drie zijn in het ziekenhuis overleden. Een van hen zou kort voor zijn dood nog een verklaring hebben afgelegd aan de politie.

De vier slachtoffers zijn jonge mannen. Hun identiteit is nog niet bekendgemaakt. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Bendegeweld

Correspondent Dick Drayer zegt dat de kans aannemelijk is dat de schietpartij te maken heeft met bende- en drugsgeweld. “Dat komt vaak voor op het eiland. Curaçao maakt zich zorgen om het vele wapengeweld en probeert met intensieve campagnes dit geweld terug te dringen.”

Die inspanningen lijken echter weinig effect te hebben. “Curacao is een doorvoerhaven van Zuid-Amerikaanse drugs naar Amerika en Europa. Dat in combinatie met armoede, slechte scholing en jeugdwerkloosheid, biedt een kweekvijver voor drugsgerelateerd geweld”, aldus Drayer.

Bron: NOS Nieuws, Nederland

Share this page:
« Back
Back to Top