Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Verhoging AOV aangekondigd op website Surinaamse president

DE WARE TIJD:

19/12/2012

PARAMARIBO – De aankondiging dat deze maand het AOV-bedrag wederom wordt verhoogd, staat al weken vermeld in een artikel op de website van het Kabinet van de President. De kop van het bericht, dat gisteravond nog op de site stond, luidt ‘President bezoekt ‘Bigi Sma Dey’ te Colakreek, een activiteit gehouden op 4 november dit jaar. Daar heeft het staatshoofd zich een paar minuten tot de senioren burgers gericht, maar geen informatie verstrekt over een AOV-verhoging.

Echter staat in het verslag de volgende zinsnede; “De president had echter een extra boodschap en gaf tijdens zijn speech aan dat hij en zijn regering voornemens zijn om de AOV wederom te verhogen en dat al voor einde van het jaar. Het verhogen van de AOV is noodzakelijk om onze senioren burgers, die zich ingezet hebben voor de opbouw van Suriname, te verzekeren van een redelijke oude dag”.

Het bericht is geschreven door de persdienst van het Kabinet van de President. Poginging om een reactie te krijgen van het hoofd van deze afdeling bleven vruchteloos.

Na de speech van het staatshoofd heerste er een hoerastemming onder senioren burgers over de, volgens hen, aanstaande verhoging. Maar toen bleek dat onlangs het laatste bedrag (SRD 525) was gestort, braken de kritieken los. Ook in De nationale Assemblee, tijdens opbelprogramma’s op de radio waren er op- en aanmerkingen. De president zou zich niet gehouden hebben aan zijn woord. Tijdens de samenkomst met senioren burgers gisteren in het Flamboyant park, een activiteit van de first lady, ontzenuwde de president het gerucht. “Ik heb niet aangegeven dat het AOV-bedrag verhoogd zal worden”, hield hij zijn gehoor voor. Er was sprake van een misverstand.

Pensioenregeling

Het staatshoofd benadrukte dat hij op Colakreek een voorstel besprak van CLO-voorzitter Ronald Hooghart over de 10 procent loonsverhoging voor ambtenaren die deze maand ingaat. De senioren burgers zouden niet goed hebben geluisterd en een eigen conclusie hebben getrokken. “Door jullie over enthousiasme hebben jullie de boodschap verkeerd begrepen”, zei Bouterse. Toch liet hij de senioren niet achter zonder enige hoop. Zij hoeven zich geen zorgen te maken, omdat er momenteel onderhandelingen gaande zijn over een pensioensregeling voor ambtenaren. “Wat niet uit de breedte komt moeten wij uit de lengte halen.” In maart wordt er volgens het staatshoofd een concreet voorstel gepresenteerd over bedoelde regeling.

Share this page:
« Back
Back to Top