Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Vergunningenloket in 2014 geoptimaliseerd op Curacao

7 DECEMBER 2013

Willemstad – In 2014 zal de focus van het Vergunningen Loket (VL) liggen op het verder optimaliseren en professionaliseren van de interne organisatie, met het doel klaar te zijn voor het overnemen van de vergunningen die gepland staan voor de tweede fase.

Dat heeft minister Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening, be- kendgemaakt. Het VL is per 3 juni 2013 operationeel geworden. Naast de in- formatiefunctie, heeft het VL ook de kerntaken van intake en afgifte van de tewerkstellingsvergunning (SOAW) en de vestigingsvergunning (MEO).

Dit jaar lag de focus op de interne organisatie (trainen en inwerken van personeel en het inrichten van de organisatie). In het komende jaar zal de aandacht meer gericht zijn op de optimalisering en professionalisering van de instantie waarbij de externe klant maar één contactpunt heeft, zowel voor het indienen als het afhalen van vergunningen en niet meer verschillende instanties hoeven te worden bezocht.

De kerntaken van het VL bestaan uit het beschikbaar stellen van eerstelijns informatie over producten en diensten van de overheid aan het publiek en het faciliteren van het publiek bij de intake en afgifte van vergunningen en LOB-verzoeken. Hiernaast heeft het VL ook een kassafunctie.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top