Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Verdachte brand auto OM voorgeleid

30 mei 2017

Willemstad – De Curaçaose man, J.L.P. (26), die ervan wordt verdacht de auto van de woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) – Norman Serphos – in brand te hebben gestoken, wordt vandaag aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Dat heeft Guillano Schoop, de officier van justitie belast met deze zaak, tegenover deze krant bekendgemaakt. De verdachte, die twee minuten na de brand in de nabije omgeving door de politie werd aangehouden, heeft er inmiddels al 2×24 uur in verzekering, 8 dagen in verlengde verzekeringsstelling en 2×8 dagen in bewaring en verlengde bewaring op zitten. Vandaag moet de rechter-commissaris oordelen over de vordering van het OM voor de gevangenhouding van de verdachte. Indien dit wordt toegewezen, kan dit oplopen tot een periode van maximaal zestig dagen. Schoop laat weten dat het belangrijk is voor de zaak dat de verdachte langer wordt vastgehouden.

,,Aan de ene kant zijn er genoeg aanwijzingen om hem als verdachte aan te merken, en aan de andere kant is het onderzoek nog steeds gaande”, aldus de officier van justitie.

Lees meer: Antillians Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top