Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Verbetering dienstverlening Surinaams streekziekenhuis gewenst

22/04/2013

NIEUW-NICKERIE – Verbetering en optimalisering van de werksfeer in het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) genieten hoge prioriteit bij algemeen directeur Antoine Elias. Daarom heeft de ziekeninstelling er werk van gemaakt om 22 baliemedewerkers kennis en vaardigheden bij te brengen voor verbetering van de dienstverlening.

Naast een training in klantvriendelijkheid kregen de medewerkers ook communicatieve vaardigheden mee. “De bedoeling is dat wij de cliënten met respect en vriendelijk behandelen zonder rekening te houden met etniciteit, religie en sociale afkomst”, zegt Elias.

Hij benadrukte dat de ziekenhuisleiding niet alleen aandacht heeft voor gebouwen en specialisten, maar ook voor medewerkers omdat zij het gezicht zijn van de organisatie. De trainingen zijn verzorgd door Soemien Dipopawiro, directielid van het ziekenhuis. Ook hij onderstreepte het belang van klantvriendelijkheid en communicatieve vaardigheden. Volgens de trainer vormen deze vaardigheden de basis van klantvriendelijkheid. “Hoe te communiceren met mensen is een belangrijke vaardigheid. Daarom is het accent ook daarop gelegd tijdens de cursus”, zegt de trainer. Hij riep cursisten op om de opgestoken kennis inderdaad te gebruiken in hun werk.

“Begroeten, beleefdheid, bedienen, besluit en bedanken”, zijn belangrijke aandachtspunten in het werk. De ziekenhuisdirecteur vindt dat ook bewakers deze training moeten volgen. “We moeten streng optreden tegen alle personen die de regels overtreden en hen op een juiste manier aanspreken”, benadrukt Elias. Antoine Brahim, algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, heeft deze activiteit ook bijgewoond. Het AZP en het LMSZN willen nauwer samenwerken om de gezondheidszorg in Apoera en Wageningen te verbeteren. Hiervoor is vorige week een overeenkomst getekend door de twee ziekenhuisdirecteuren.-.

Share this page:
« Back
Back to Top