Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Veranderingen Arubaanse arbeidswetgeving gebundeld

MAANDAG, 22 APRIL 2013

ORANJESTAD — De Arubaanse arbeidswetgeving is deze maand op een aantal punten ingrijpend gewijzigd. Advocaat Dello Gomez heeft daarom, samen met Bryan Coffie, een bundeling gemaakt van de belangrijkste veranderingen in het boekwerk ‘Arubaanse Arbeidswetgeving en Aanverwante Regelgeving 2013’.

Het boek is een complete revisie van de uitgave over arbeidswetgeving dat de auteur in 1998 voor het eerst uitbracht. Gomez behandelt in zijn boek onder meer de Landsverordening terbeschikkingstelling arbeidskrachten, die misbruik van oproepkrachten moet voorkomen. Ook komt de nieuwe Arbeidsverordening 2013 aan de orde die de voormalige Arbeidsverordening volledig vervangt. Hierin onder meer een verbod op discriminatie op de werkvloer en aanpassing van het minimumloon. “Al en al zal het Arubaans arbeidsrecht per anno 2013 er nogal wat anders uitzien”, aldus Gomez. Het boek van de advocaat is vooral bedoeld voor de rechtspraktijk op Aruba, werkgevers(organisaties), werknemers(organisaties) en studenten van de Universiteit van Aruba.

Naast het boek organiseren instanties als arbeidsdienst DPL, Kamer van Koophandel en Atia bijeenkomsten over de nieuwe wetgeving en gevolgen ervan.

Share this page:
« Back
Back to Top