Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Vals bericht over uitbreiding Zanderij

25/01/2017

PARAMARIBO – Het is volkomen onwaar dat de regering recentelijk een megafinancieringsovereenkomst heeft getekend met Chinese investeerders voor de uitbreiding en modernisering van de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Dit verneemt de krant uit regeringskringen.

Een Nederlandse blogger schreef maandag dat eind vorige week een overeenkomst is getekend door minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en de algemeen directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), Robbi Lachmisingh. Hij zegt desgevraagd dat de informatie onjuist is.

“De SLM heeft niets getekend met de Chinese, China Harbour Engineering Company (Chec). Ons bedrijf heeft ook absoluut niets te maken met de ontwikkelingen op de internationale luchthaven. De verantwoordelijkheid ligt bij Luchthavenbeheer”, voegt hij eraan toe.

Het gaat in feite om een oud plan dat in 2014 voor het eerst is bekeken door de toenmalige regering. TCT werd destijds geleid door minister Falisi Pinas. Er was toen zelfs door Chec een maquette voor een volledig gemoderniseerde luchthaven ontworpen, compleet met luchtbruggen en moderne aankomst- en vertrekhallen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top