Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Vakbond Surinaams Diakonessenhuis uit bezorgdheid

12/03/2013

PARAMARIBO – De bond bij het Diakonessenhuis wil dat er binnenkort een structurele oplossing komt in het geschil tussen de directie c.q. het stichtingsbestuur en de medisch specialisten. Dit zegt de vakcentrale C-47 maandag in een verklaring. De bond heeft verschillende pogingen gedaan om tot een oplossing te komen, echter zonder resultaat.

Nu de medisch specialisten vanaf 7 maart de klinische en poliklinische zorg van alle afdelingen volledig hebben stopgezet, vreest de vakcentrale niet alleen voor het leven van de zieke mens, maar ook voor arbeidsplaatsen.

C-47 heeft een gesprek aangevraagd met het stichtingsbestuur in het belang van de werknemers. Zij stoort zich aan de houding van de directie, die stelt dat medische specialisten vervangen kunnen worden en dat er van de actie niets wordt gemerkt.

Volgens de vakcentrale zijn deze uitspraken niet oplossingsgericht. Op verantwoordelijken wordt een beroep gedaan om het algemeen belang voorop te stellen. Na een gesprek met het stichtingsbestuur zal een ledenvergadering worden belegd om verdere stappen te bespreken.

Share this page:
« Back
Back to Top