Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Vakbond: ‘Corruptie bedreiging voor zekerheidsstelsel’ in Suriname

01/05/2013

PARAMARIBO – Corruptie vormt volgens vakbondsleider Robby Berenstein een groot gevaar voor het sociale zekerheidsstelsel. De C-47-voorzitter zei dit dinsdag op een door zijn organisatie georganiseerd seminar over het sociale zekerheidsstelsel. Minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikeling en Milieu (ATM) is het niet met hem eens.

“Omdat gelden in zakken van mensen gaan, kunnen bijvoorbeeld Stichting voor het kind en Ashiana niet tijdig over hun gelden beschikken”, betreurt Berenstein.

Miskin denkt hier anders over. Niet dat er geen corruptie is, maar dat gaat niet ten koste van de sociale regelingen, meent hij. ”Corruptie komt voor in alle lagen van de overheid. Dat is al jaren zo. Maar als Berenstein gelijk zou hebben, zouden ook salarissen niet uitbetaald worden of het SZF niet goed functioneren”, aldus Miskin tegen de Ware Tijd.

De minister maakt zich wel zorgen over corruptie waar burgers direct door geraakt worden. Hij doelt daarmee bijvoorbeeld op praktijken waar mensen eerst met geld over de brug moeten voor de betreffende ambtenaar aan het werk gaat. ”Dat soort zaken vind ik misschien wel erger dan dat iemand een hele grote concessie toegewezen krijgt”, aldus Miskin.

Share this page:
« Back
Back to Top