Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Vacatures inspectie gezondheidszorg op Curacao

VRIJDAG, 18 OKTOBER 2013

WILLEMSTAD — Het ministerie van Gezondheid heeft vandaag in verschillende media de vacature voor een inspecteur Gezondheidszorg en adjunct-inspecteur Gezondheidszorg geplaatst. Momenteel neemt Michael Mourillon waar als inspecteur Gezondheidszorg, maar zijn contract loopt eind dit jaar af.

De inspecteur Gezondheidszorg houdt toezicht op de naleving van wet- en regelgeving op het gebied van gezondheidszorg. Hij/zij staat boven de materie, bepaalt het toezichtbeleid en geeft leiding aan de vakafdeling Inspectie Gezondheidszorg. De adjunct behandelt vraagstukken op het gebied van de gezondheidszorg en adviseert de Inspecteur Gezondheidszorg met betrekking tot het toezichtbeleid van de afdeling.

De aanstelling van Mourillon was een tussentijdse oplossing. Voor hem trad de veel besproken Jan Huurman op als inspecteur. De Nederlander kaartte diverse misstanden in de gezondheidszorg op Curaçao aan en trad daadkrachtig op. Toen hij op declaratiefraude bij de medisch specialisten op het eiland stuitte, zegt hij zelf tegenstand ervaren te hebben. Volgens sommigen is Huurman een held, anderen vinden dat hij tijdens zijn periode van ongeveer acht maanden de gezondheidszorg schade heeft toegebracht.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top