Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Upgrade voor Curaçaose gevangenis SDKK

20-01-2014 

CURAÇAO – De SDKK (Sentro di Detenshon i Korekshon Kὸrsou) in Koraal Specht heeft een upgrade ondergaan. Er zijn diverse maatregelen genomen om het leefklimaat van zowel de gedetineerden als het SDKK-personeel te verbeteren. Dit alles is verlopen volgens het plan van het ministerie van Justitie.

De bewakers hebben nu de beschikking over een portofoon en ook hun wapens zijn vernieuwd. Ook is er kantoorruimte in aanbouw omdat de oude ruimtes niet meer voldeden. Verder is er een nieuw registratiesysteem ingevoerd voor de afdeling human resources.

Voor de gedetineerden is er een nieuwe werkplaats, waar ze een vak kunnen leren. Voor de gevaarlijkste gevangenen wordt er een isolatieafdeling ingericht. Het oude gebouw van de afdeling handhaving wordt afgebroken, terwijl ook de heuvel waar het gebouw op stond verlaagd wordt. Bovendien zijn er enkele hekken neergezet in en rond het gebouw om meer veiligheid te garanderen.

Bron: Versgeperst, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top