Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Uiterlijk 20 maart uitspraak over sporttest politie

09/03/2017

PARAMARIBO – De kantonrechter zal uiterlijk 20 maart een beslissing nemen over de rechtmatigheid van de sporttest bij het Korps Politie Suriname (KPS). De Surinaamse Politiebond (SPB) maakte maandag een rechtszaak aanhangig tegen de minister van Justitie en Politie en de korpschef. Dit zegt SPB-woordvoerder Revelino Eyck aan de Ware Tijd.

De bestuursleden van de bond hebben ervoor gekozen om geen advocaat in de hand te nemen, maar hun zaak zelf te verdedigen. De staat moet volgens Eyck uiterlijk donderdag haar reactie op de vordering van de bond bij de rechter indienen. Daarna is de bond weer aan zet en krijgt de staat wederom de gelegenheid om daarop te reageren.

De werknemersvereniging vindt dat de sporttest onrechtmatig als voorwaarde wordt gebruikt voor bevordering van politieambtenaren. Zij eist daarom terugdraaiing hiervan. Ook wil de bond met de rechtszaak bewerkstelligen dat alle schade die politieambtenaren hebben geleden door invoering van de sporttest, wordt hersteld. Ook de benoembaarheidvoorwaarde, waarbij sollicitanten verplicht een rijbewijs moeten hebben, wordt bestreden door de bond.

Eyck: “Wij zijn niet tegen de sporttest; laat dat wel duidelijk zijn. Want dat denken vele mensen. De sporttest moet er zijn. Het gaat erom dat de wettelijke basis voor de sporttest ontbreekt. Hierdoor worden politieambtenaren onterecht in hun rechtspositie geschaad”. Wijziging van de voorwaarden voor benoeming of bevordering kan volgens Eyck alleen via wetgeving en is een bevoegdheid van de minister

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top