Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Twijfels in Surinaams parlement over aanvang begrotingsbehandeling 2014

28/10/201

PARAMARIBO – De Nationale Assemblee is nog niet gereed om de begrotingsbehandeling 2014 te beginnen. Tot die conclusie komt NPS-parlementariër Arthur Tjin A Tsoi. “We beginnen met de algemene politieke beschouwingen, maar hebben de commissievergaderingen van de vaste commissies van de departementen nog niet gehad”, zegt hij.

DOE-fractieleider Carl Breeveld kan “niet met zekerheid” zeggen of het parlement goed voorbereid is op de komende begrotingsbehandeling. Het college heeft de belangrijkste stukken ruim vier weken geleden ontvangen.

Uit het VHP-kamp komt kritiek dat assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, zonder afstemming heeft bepaald dat de algemene politieke beschouwingen morgen beginnen. Simons stelt dat ze wel met de fractieleiders heeft overlegd en uiteindelijk een datum heeft vastgesteld.

“Het parlement is nog niet ready omdat de vergaderingen over de begrotingen nog niet hebben plaatsgevonden. En we hebben tot nu toe nog geen resultaat van de quick scan van Financiën en ook geen nieuwe minister op dit departement”, zegt Tjin A Tsoi. De conceptbegroting 2014 wijkt qua beleid niet veel af van de vorige, meent hij. “Het is wel meer dan? die van 2013, maar dat komt doordat er 10 procent meer mensen in dienst zijn ondanks dat er een personeelsstop was aangekondigd”, stelt de NPS’er.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top