Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Tweede Kamer vraagt naar uitbreiding College Financieel Toezicht

DONDERDAG, 13 DECEMBER 2012

DEN HAAG — De Tweede Kamer wil opheldering over de uitbreiding van het College financieel toezicht (Cft). Aanleiding is de begrotingswijziging voor Koninkrijksrelaties, die onderdeel is van de Najaarsnota van de Nederlandse regering.

In de wijziging is sprake van een extra uitgave van 1,1 miljoen euro voor het Cft die volgens de toelichting nodig is voor extra capaciteit. “De uitgaven komen hoger uit vanwege extra benodigde personele capaciteit om de toegenomen werklast van het College financieel toezicht Curaçao en St. Maarten op te kunnen vangen en voor de opening van de vestiging op St. Maarten”, schrijft minister Ronald Plasterk in een toelichting.

De Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties wil weten waar die extra capaciteit uit bestaat. “Welke redenen hebben het noodzakelijk gemaakt om meer personeel aan te nemen ten behoeve van het Cft Curaçao en St. Maarten en om een nieuwe vestiging op St. Maarten te openen? Heeft dit te maken met de uitbreiding van de bevoegdheden van het Cft?”, aldus de commissieleden in een gezamenlijke brief.

De begrotingswijziging houdt verder in dat er geld terug is ontvangen dat niet is ingezet voor het wegwerken van betalingsachterstanden van Curaçao, St. Maarten en de drie openbare lichamen Bonaire, St. Eustatius en Saba. Het gaat om ruim 13 miljoen euro die nu weer aan de algemene middelen worden toegevoegd. De commissie wil weten waarom het geld niet is gebruikt voor de betalingsachterstanden.

De vergadering over de najaarsnota vindt volgende week plaats.

Share this page:
« Back
Back to Top