Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Twee directeuren voor Korps Politie Suriname

WOENSDAG, 08 JANUARI 2014 0

PARAMARIBO — Bij het Korps Politie Suriname (KPS) worden twee directeuren benoemd. Het is de eerste keer in de geschiedenis. De eerste twee directeuren van het korps worden Agnes Daniël en Krishna Mathoera. Beide vrouwen werken al jaren bij de politie. Dat meldt de website Waterkant.net.

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zegt tegenover de Times of Suriname dat er een nieuwe functie wordt ingesteld bij het KPS. Er komt een plaatsvervangend korpschef of directeur Operaties. De andere functie betreft een directeur Beleidsvoorbereiding & Beheer. De beide functies worden ingesteld als onderdeel van het reorganisatieproces bij de politie. Met de reorganisatie moet het korps een stuk effectiever en efficiënter kunnen opereren.

Daniël wordt aangesteld als directeur Operaties en Mathoera als directeur Beleidsvoorbereiding & Beheer. De korpschef blijft verantwoordelijk voor tucht- en disciplinaire zaken. Ook bepaalt hij samen met de minister van Justitie & Politie en de procureur-generaal het politiebeleid. De twee directeuren zijn rechtstreeks verantwoording verschuldigd aan de korpschef. Tevens komen er vier regiocommandanten en nog drie politiecommissarissen.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top