Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Twaalfurige werkshift nog taboe voor Surinaamse politie

17/01/2014

PARAMARIBO – Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie is geen voorstander van twaalfurige shiften voor politieagenten. Hij vindt dat de huidige shiften gehandhaafd moeten worden en dat leidinggevenden van de verschillende afdelingen hun medewerkers efficiënter moeten inzetten.

Eind vorige maand kwam er een discussie opgang binnen het korps om de dienstregeling van politieambtenaren te wijzigen. Enkele toppers stelden voor per dag twee shiften te hebben in plaats van drie. De politieambtenaren zouden dan van zeven uur ‘smorgens tot ‘savonds en omgekeerd moeten werken.

“Het voordeel van dit systeem is dat je per dienst extra personeel beschikbaar hebt”, zegt de korpschef. Echter weegt het nadeel volgens hem zwaarder. “Je houdt mensen dan twaalf uur aan het werk. In principe is dat schending van de rechten van de mederwerker. De mensen hebben ook hun gezinsleven”. Daarnaast zou het korps in het geval van een twaalfurige dienstregeling ook moeten inkomen met meer voeding en andere voor logistieke voorzieningen.

Alleen in crisisgevallen vindt Tjin Liep Shie dat deze dienstregeling overwogen mag worden, maar dit moet zo veel mogelijk vermeden worden. Ook tijdens voorspelbare hoogtijdagen zou dit niet ingevoerd hoeven te worden, mits de afdelingshoofden dit goed voorbereiden. Bondsvoorzitter Robby Ramjiawan is het eens met de politiechef. Hij benadrukt dat een mens na acht uren werken, rust nodig heeft.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top