Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Transparency International doet deze maand verslag aan Curacaose ministerraad

VRIJDAG, 05 APRIL 2013

WILLEMSTAD — Transparency International (TI) zal op 25 april een presentatie in de Raad van Ministers geven van hun voorlopige conclusies van het onderzoek naar de integriteit van de instituten en organisaties op Curaçao. Dat zei demissionair-premier Daniel Hodge (PS) gisteren tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad.

Het eindrapport zal medio/eind juni beschikbaar zijn. De ministerraad heeft dusver nog geen inzage gehad in het tussentijdse verslag van de internationale organisatie die (politieke) corruptie in kaart brengt. Volgens Hodge zal het interessant zijn om kennis te nemen van de resultaten. De National Integrity System (NIS) assessment is volgens hem niet voor niets gedaan. De premier zei dan ook dat het eiland bereid zou moeten zijn om de conclusies in acht te nemen.

De opdracht aan TI werd eind 2011 verstrekt door de toenmalige regering van MFK-leider Gerrit Schotte. Aanleiding was een onderzoek door de voormalige politicus Paul Rosenmöller naar het conflict tussen Centrale Bank-directeur Emsley Tromp en Schotte. Rosenmöller adviseerde om een onafhankelijk onderzoek naar de integriteit te doen. De Rijksministerraad, die toeziet op goed bestuur binnen het Koninkrijk, vond dat de Curaçaose regering met het onderzoek door TI blijk gaf van de wil tot verbetering.

Share this page:
« Back
Back to Top