Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

SVZ breidt dienstverlening lab uit

17/02/2017

PARAMARIBO – Sinds dinsdag heeft het medisch laboratorium van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) nieuwe en langere openingstijden. Mensen van buiten de inrichting kunnen nu ook in het weekend, tot tien uur ’s avonds terecht.

Hievoor was het lab wel al altijd open voor poliklinische patiënten die in het ziekenhuis verpleegd worden. De nieuwe dienstregeling is ingevoerd als verbetering van de dienstverlening. Er kunnen effectievere diagnoses in cito gevallen gesteld worden, aangezien de arts nu ook buiten de reguliere openingstijden van laboratoria kan beschikken over labdiagnostiek.

De labmanager van het ziekenhuis, Natasia Craig, zegt dat de noodzaak voor de aanpassing er was, gelet op onder andere het feit dat een aantal huisartsen in het weekend open is. De ervaring leert dat bij 70 procent van medische beslissingen labonderzoek noodzakelijk is. De aanloop is nog niet veel groter geworden sinds de gewijzigde dienstregeling, die twee weken geleden officieel is aangekondigd.

Het ziekenhuis werkt ook aan reorganisatie van zijn rapportagesysteem. Binnenkort zal historisch verslag van een patiënt ook mogelijk zijn. “Je krijgt niet alleen rapportage van het onderzoek van die dag, maar ook de voorgaande onderzoeksresultaten. Als we bijvoorbeeld kijken naar de patiënten met chronische ziekten die regelmatig hun suiker laten meten zou je de huisarts dan ook informatie kunnen geven over de voorgaande testen”, zegt Craig.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top