Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Suriname's eerste multifunctionele gezondheidsinstituut in Commewijne

27/03/2013

PARAMARIBO – Voor eind 2014 krijgt Suriname zijn eerste multifunctionele gezondheidsinstituut. Het RR Healthy Life Style Instituut heeft als locatie district Commewijne. De initiatiefnemers zijn Karin Refos en voormalig bokskampioene Lucia Rijker.

Zowel Refos als Rijker onderstreept het belang van een gezonde leefstijl. Het gezondheidsinstituut heeft als centraal uitgangspunt inspiratie, genezing en versterking van de geest. Daarom zal er ook een yogaruimte zijn waar de bezoeker geheel tot rust kan komen. De locatie is een bosrijke omgeving, ongeveer twintig minuten verwijderd van de Wijdenboschbrug. In het concept van het gezondheidsinstituut staat een detox programma centraal, wat inhoudt een dieet op basis van sappen.

Districtscommissaris Ingrid Karta-Bink ziet het gezondheidsinstituut als welkome economische prikkel voor Commewijne. Ook verheugt zij zich op de bevordering van de gezondheid van de plaatselijke gemeenschap. “We hebben dagelijks ongeveer 54 patiënten van het district die gedialyseerd worden en dat is te veel.” Ook Faridi Lila, voorzitter van de Stichting Toerisme Suriname (STS), ziet in de komst van het gezondheidsinstituut werkgelegenheid en een enorme stimulans van het health- en wellnesstoerisme.

In november 2012 gingen de promotiecampagnes van start. Als onderdeel daarvan is een televisiecommercial opgenomen in Commewijne. Het communicatiemateriaal voor de promotiecampagne heeft USD 30.000 gekost. Sponsoren van dit project zijn IAMGOLD, Staatsolie N.V, IDB en de overheid.

Share this page:
« Back
Back to Top