Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

‘Suriname moet zich houden aan mensenrechtenverdragen’

15/01/2017

PARAMARIBO – “Ook Suriname is gehouden mensenrechtenvedragen te respecteren”. Dit zegt minister Jennifer Van Dijk-Silos van Justitie en Politie zondag in een interview met Radio 10.

Met de uitspraak van de rechter in de kwestie van Yvanna Hilton, waarbij ze zich nu officieel als vrouw mag uitgeven, is het duidelijk getoond dat Suriname de fundamentele rechten van de mensen eerbiedigt.

Suriname is trouwens partner in de verschillende mensenrechtenverdragen en moet die dus naleven, vindt de minister. Daarom heeft zij geen begrip voor het feit dat het ministerie van Binnenlandse Zaken in hoger beroep wil gaan tegen de uitspraak van de rechter.

“Als we kijken naar bepaalde verdragen, die we zelf hebben geratificeerd, hebben allemaal te maken met persoonlijke intrigiteit van mensen. Ik ben helemaal geen activist van geen enkele groep, maar ga wel strak voor mensenrechten. Verdragen staan boven de recht en zelf boven de grondwet.”

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top