Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse regering zonder kleerscheuren door voorbeschouwingen begrotingsbehandeling 2014

08/11/2013

PARAMARIBO – De algemene politieke beschouwingen, het voorproefje op de komende begrotingsbehandeling is teneinde. Ondanks felle kritiek vanuit de oppositie en een aanbestedingsschandaal dat het debat in het parlement dreigde te overschaduwen, kwam de regering zonder noemenswaardige kleerscheuren door deze parlementaire ronde.

President Bouterse is uitgebreid ingegaan op een aantal vraagstukken die door volksvertegenwoordigers aan de orde waren gesteld, maar bepaalde issues liet hij onaangeroerd.

Over de aanhouding van zijn zoon in Panama op verdenking van drugssmokkel en de ontwikkelingen die daarna volgden wilde hij niet praten, omdat deze zaak onder de hamer ligt bij een rechtbank in de VS. Over het door China te financieren ziekenhuis in Wanica doet hij in een later stadium meededelingen. Vrijdag voert de regering over deze zaak finaal overleg met China, deelde de regeringsleider mee.

In een motie waarin het beleid van de regering wordt afgekraakt riepen de fracties van het Nieuw Front en BEP de regering op “alle vermeende corruptieve zaken te doen onderzoeken en waar nodig de justitiële autoriteiten in te schakelen en indien nodig gepaste maatregelen te treffen”. De motie werd met 27 tegen 12 stemmen door De Nationale Assemblee verworpen. Een motie van de coalitie waarin de regering wordt bewierookt, is wel goedgekeurd door het college met 27 stemmen voor en 11 tegen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top