Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse regering maant tot spoed mbt sociale verzekering

20/03/2013

PARAMARIBO – De regering heeft accountantskantoor KPMG opdracht gegeven om met spoed te werken aan plannen voor het sociaal zekerheidsstelsel. “We moeten haast maken”, zei vicepresident Robert Ameerali gisteren tijdens een persconferentie.

Om een ontwerp te maken voor de volksverzekering heeft de regering een contract ter waarde van USD 400.000 getekend met KPMG.

Volgens Ameerali is dat contract na een aanbestedingsprocedure tot stand gekomen. “Aanvankelijk waren lokale kosten daarbij niet inbegrepen, we hebben toen heronderhandeld naar alles inclusief”, aldus de vicepresident.

Gunning

Ameerali zei dat KPMG één van de twee bedrijven is die naar de opdracht heeft gedongen. “Het eisenpakket is samen met het tripartiet overleg opgesteld.” De regering haalde het beleidsdossier Sociale Zekerheid eerst weg bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, omdat “een overkoepelend orgaan” dit moet doen, aldus de vp. “We hebben de gunning laten lopen over het budget van de vicepresident.”

Ameerali verzekerde dat de regering een strak agenda heeft om het sociaal zekerheidsstelsel in te voeren. “Voor 1 juli willen we de eerste stappen zetten”, aldus de voorzitter van de ministerraad. Volgens hem heeft vrijdag de tweede rapportage over de voortgang plaatsgevonden. “Vanaf 1973 wordt erover gepraat, maar wij gaan over tot implementatie.”

Ameerali noemde daarbij het belang van de ziektekostenverzekering. De regering is aan het kijken hoe de vergoeding van ziektekosten van ouderen stapsgewijs kan worden ingevoerd, zei hij.-.

Share this page:
« Back
Back to Top