Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse regering draait voordeeltjes gepensioneerden terug

26/01/2013

PARAMARIBO – Een nieuw staatsbesluit maakt dat gepensioneerde ambtenaren terug naar af zijn. Zij zouden aanvankelijk met terugwerkende kracht ook aanspraak maken op de tienprocentregeling met betrekking tot loonsverhoging voor ambtenaren. De Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) is des duivels.

De BBGO was vrijdag uitgenodigd voor een gesprek met de minister van Binnenlandse Zaken (Biza). Vanwege onduidelijke reden zat echter directeur Adjai Moensi van Biza aan. Nadat de BBGO het staatsbesluit in handen kreeg van Moensi, besloot zij de bespreking voortijdig te verlaten. De belangenorganisatie kan het niet verkroppen dat alles wat zij door strijd verworven heeft, te niet wordt gedaan door het nieuwe staatsbesluit.

Daarin staat dat vanaf 1 januari 2013 aanpassingen van pensioenuitkeringen zullen “geschieden op basis van analyses in het kader van het sociaal zekerheidsstelsel”. Ingewijden kunnen zich daarbij niets voorstellen, want dit stelsel bestaat nog niet. Dit doet de gepensioneerden vrezen dat de tienprocentregeling niet voor hen geldt.

Het nieuwe besluit bepaalt ook dat het oude staatsbesluit over welvaartvaste pensioenuitkering komt te vervallen. BBGO-voorzitter Armand Deekman met de informatie geconfronteerd, wil dit bevestigen noch ontkennen. Wat hij slechts kwijt wil is dat er een ‘spoedledenvergadering’ op komst is.

Share this page:
« Back
Back to Top