Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse president zet mes in overheidsuitgaven

18/04/2013

PARAMARIBO – President Desi Bouterse wil af van de overbodige uitgaven van zijn regering. Het staatshoofd zal niet langer toestaan dat staatsgelden worden besteed aan luxe goederen, voeding en alcoholische drank.

“Ik weet dat op een werkplek niet uitgebreid wordt gegeten en er wordt ook  geen blue en black label gedronken. Ik wil af van deze rommel “, benadrukt het staatshoofd fel. “We hebben geld nodig om bijvoorbeeld scholen en poliklinieken te bouwen”, vervolgt Bouterse.

Het staatshoofd is nu in Drietabiki voor de  puru blaka van granman Matodja Gazon en keert vrijdag terug. “Wanneer ik weer in Paramaribo ben, ga ik aan tafel met de minister van Financiën en de governor van de Centrale Bank van Suriname om de bezuinigingsmaatregel in te voeren”, belooft het staatshoofd. Vervolgens zullen alle  ministers worden uitgenodigd om het mes te zetten in de uitgaven.

Share this page:
« Back
Back to Top