Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse president wil dit jaar ‘ingrijpende sociale agenda’ uitvoeren

DE WARE TIJD:

02/01/2013

PARAMARIBO – President Desi Bouterse wil in 2013 “de ingrijpende sociale agenda” van zijn regering uitvoeren. Dit sociale programma zal mede gefinancierd worden uit de verdiensten die zullen voortvloeien uit de verbetering van economische activiteiten van het land, zei het staatshoofd gisteren in zijn nieuwjaarstoespraak.

De president memoreerde ook de 4.500 Surinamers die zestig jaar en tegelijkertijd AOV’er zijn geworden. Deze groep moet onder alle omstandigheden aandacht krijgen en de regering doet er alles aan de AOV’ers “de nodige waardering en het respect” te geven. Bouterse beloofde senioren burgers dat zijn kabinet ook dit jaar er alles aan zal doen om tegemoet te komen aan hun wensen.

Hij richtte ook een speciaal woord van bemoediging tot burgers die in 2012 dierbaren hebben verloren. In 2012 zijn 3.500 Surinamers overleden.

Ook wenste hij alle landgenoten die ziek zijn beterschap en werden anderen die te midden van het feestgedruis moesten werken bedankt dat ze zich “in offervaardigheid” dienstbaar maakten voor hun medeburgers.

Het staatshoofd feliciteerde “alle Surinamers” met de twee goudovereenkomsten die onlangs zijn bereikt met Newmont en Iamgold.

Bouterse gaf aan dat 58 procent van de netto-verdiensten in het land zullen achterblijven. “Met deze extra verdiensten kunnen wij niet alleen veel meer doen voor land en volk, wij zullen ook in staat zijn onze nationale besparingen te vergroten”, verzekerde de regeringsleider.

Bouterse voerde ook aan dat in 2013 een aantal projecten zullen worden gerealiseerd die arbeids- plaatsen zullen scheppen en de economische positie van Suriname verbeteren. De concentratie zal liggen op de mijnbouw-, agrarische-, toerisme- en dienstensector en de woningbouw.

De bevolking werd ook opgeroepen de regering “kritisch te volgen”. “Omdat wij doordrongen zijn van het gegeven dat vanuit de drang om dit land te ontwikkelen er fouten gemaakt zullen worden”, zei de regeringsleider. De president is ervan overtuigd dat de regering alleen zal slagen in de uitvoering van haar plannen als zij ondersteuning van de samenleving krijgt. Hij riep op om “als een eenheid, met opgeheven hoofd en met meer vastberadenheid, te werken aan de ontwikkeling van ons land met als begunstigden alle Surinamers, hun kinderen en kindskinderen”.

Share this page:
« Back
Back to Top