Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse president Bouterse: start sociaal zekerheidsstelsel dit jaar

18/02/2013

PARAMARIBO – Het is president Desi Bouterse menens nog dit jaar een aanvang te maken met de invoering van het sociaal zekerheidsstelsel. Hij weet echter dat het totale stelsel dit jaar nog niet rond zal zijn. “In elk geval wil ik in ergens in juli-augustus beginnen uit te keren. Al is het nog niet perfect. Dat is mijn streven.”

Zaterdag nodigde het staatshoofd het Tripartiet Overlegorgaan uit om de mening van de sociale partners aan te horen over dit vraagstuk. Zaken als verhoging van de oudedagsvoorziening en het opzetten van de naschoolse opvang, zijn volgens Bouterse “kleine dingen” die de regering heeft gedaan richting het opzetten van het stelsel. “We kijken hoe we het met vrij grote zekerheid kunnen lanceren en ondertussen verder verbeteren”, zei het staatshoofd voor aanvang van het overleg tegen journalisten.

In het Residence Inn werden de meningen aangehoord. Bouterse en C-47-voorzitter Robby Berenstein zijn het over eens, dat nu het land economisch voor de wind gaat, het stelsel er moet komen. “Voor ons is het prioriteit. Daarom ben ik blij dat de hoogste man het naar zich toe heeft getrokken”, laat Berenstein optekenen.

Share this page:
« Back
Back to Top