Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse politie lost 35 procent zaken in 2013 op

03/01/2014

PARAMARIBO – Van alle zaken die het Korps Politie Suriname (KPS) vorig jaar heeft onderzocht, is 34.7 procent opgelost. Dit is een stijging van vijf procent ten opzichte van 2012. Vanaf 2010 is er een stijgende lijn te merken in het oplossen van zaken. Dit blijkt uit de jaarevaluatie van het korps.

In 2013 heeft het KPS in totaal 6892 dossiers voor verdere behandeling naar het Openbaar Ministerie gestuurd. In 2012 waren dit er 6246.

Er zijn vorig jaar verder 92 verdachten op de opsporingslijst geplaatst, waarvan er aan het eind van het jaar 68 waren aangehouden. Van deze lijst hield het Arrestatie Team de meeste aan, namelijk 33. 21 van hen meldden zich vrijwillig aan. De diensten Faya Blo en het Ondersteuningsteam vatten elk elf van de opgespoorden in de kraag. De recherchediensten van Bureau Nieuwe Haven en Geyersvlijt arresteerden respectievelijk drie en twee van de veelgezochte verdachten.

De meest belangrijke gebeurtenis in 2013 met betrekking tot de openbare orde en veiligheid waren volgens korpschef Humphrey Tjin Liep Shie de rellen in Nieuw Koffiekamp. Ook internationale evenementen die in het land gehouden zijn, zouden volgens hem enorme inspanning van het KPS hebben vereist. De veiligheid met betrekking tot de ACP-EU parlementaire vergadering, Carifesta, de UNASUR-staatshoofdenmeeting, maar ook bij de jeugdparlementsverkiezingen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top