Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse parlementsvoorzitter Simons vraagt opnieuw extra aandacht voor huiselijk geweld

24/04/2013

PARAMARIBO – Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft gisteren opnieuw de aandacht van de regering gevestigd op de problematiek van huiselijk geweld. Dit deed zij aan het begin van de openbare vergadering over toetreding tot het Caribisch Kennis en Educatie Netwerk (CKLNA).

“Ik weet dat het geen simpel aan te pakken probleem is”, haalde Geerlings-Simons aan. Zij stelde voor dat de regering gaat nadenken over een speciale afdeling.

Hoewel de parlementsvoorzitter geen directe verwijzingen deed naar zaken van huiselijk geweld, onderstreepte zij haar mening dat het nog te veel voorkomt. “Kunnen medewerkers van betrokken instanties niet extra getraind worden?”, vroeg zij de regering. Het gebeurt volgens haar nog te vaak dat slachtoffers melding doen van huiselijk geweld en met een kluitje het riet in worden gestuurd. “Deze mensen moeten een ander antwoord krijgen dan ‘We kunnen niets voor u doen, u bent met die persoon getrouwd'”, parafraseerde de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA). “De problematiek is niet simpel. Daarom moet er misschien een aparte afdeling opgericht worden zoals die er is voor kindermishandeling.”

Vrijdagnacht vond het laatste, bekende, geval van relatiegeweld plaats toen een man de vrouw, waarmee hij een relatie had, doodschoot en haar tienerzoon verwondde. Daarna sloeg hij de hand aan zichzelf.-.

Share this page:
« Back
Back to Top